Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، شبکه خبری سی‌ان‌ان به نقل از منابع آگاه گزارش داده «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا ممکن است برای اولین بار طی هفته‌های آینده با «محمد بن‌سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی و حاکم غیررسمی این کشور دیدار کند.

وبگاه شبکه خبری سی‌ان‌ان نوشته تلاش برای برگزاری این دیدار به منزله چرخش در سیاست رئیس‌جمهوری است که چندی پیش عربستان سعودی را «دولت مطرود» توصیف کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقام‌های فعلی و سابق آمریکایی به سی‌ان‌ان گفته‌اند مقام‌های دولت بایدن در حال گفت‌وگو با سعودی‌ها برای ترتیب دادن یک دیدار شخصی میان او و ولیعهد عربستان سعودی در ماه آینده میلادی حین یکی از سفرهای برون‌مرزی رئیس‌جمهور آمریکا هستند.

منابع مورد استناد سی‌ان‌ان خاطرنشان می‌کنند عربستان سعودی در حال حاضر ریاست «شورای همکاری خلیج فارس» را به عهده دارد بنابراین هر گونه تعامل میان بایدن و بن‌سلمان ممکن است با نشست این شورا در ریاض مصادف شود.

یک مقام سابق آمریکایی که از بحث‌های انجام‌شده در خصوص برگزاری این دیدار مطلع است به سی‌ان‌ان گفت: «باید انتظار اتفاق افتادن چنین رویدادی را داشت. مسئله فقط این است که این اتفاق چه زمانی اتفاق می‌افتد نه اینکه اتفاق می‌افتد یا خیر.»

دیدار با بن‌سلمان از آن جهت حائز اهمیت است که جو بایدن بعد از ترور «جمال خاشقچی»، روزنامه‌نگار منتقد سعودی توسط عربستان سعودی، با گرفتن ژست‌های حقوق بشری انتقادهای تندی را علیه ریاض مطرح کرده بود و سعی داشت اینطور وانمود کند که آمریکا به عنوان پلیس حقوق بشر دنیا حاضر نیست برای پیشبرد تجارت و منافع اقتصادی، رفتارهای ناقض حقوق بشری دیگر کشورها و حتی متحدانش را نادیده بگیرد.

وبگاه شبکه خبری سی‌ان‌ان نوشته صحبت درباره آشتی‌جویی بایدن با سعودی‌ها در شرایطی مطرح شده که قیمت سوخت هنوز در آمریکا رو به افزایش است. بایدن روی کمک عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت خام حساب باز کرده است.

«برت مک‌گورک»، هماهنگ‌کننده امور خاورمیانه در شورای امنیت ملی آمریکا و «آموس هاچستاین»، مشاور ارشد وزرات خارجه آمریکا در امنیت انرژی دو چهره‌ای هستند که در حال انجام تلاش‌های پشت‌پرده برای ترمیم رابط عربستان سعودی و آمریکا هستند.

طبق گفته منابع مورد استناد سی‌ان‌ان این دو مقام از ماه دسامبر تا کنون چهار بار به عربستان سفر کرده‌اند. جدیدترین سفر آنها در ماه فوریه انجام گرفت که در جریان آن به صورت مستقیم با محمد بن‌سلمان دیدار کردند.

بایدن در دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا از او به دلیل داشتن رابطه با دیکتاتورهایی نظیر محمد بن سلمان انتقاد کرده است.

مقام‌های آمریکایی مدعی شده‌اند بایدن به دلیل نقشی که بن‌سلمان در قتل خاشقچی داشته مایل به دیدار با او نبود. تنها سه ماه بعد از روی کار آمدن بایدن، دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا در گزارشی فاش کردند که محمد بن‌سلمان مسئول قتل خاشقچی بوده است.

رسانه‌ها چندی پیش گزارش داده بودند کاخ سفید برای پاسخ دادن به نیازهای انرژی در دنیا در بحبوحه جنگ اوکراین دست به دامان عربستان سعودی، ایران و ونزوئلا شده است.

سی‌ان‌ان نوشته رایزنی آمریکا با عربستان سعودی در دو ماه گذشته ضرورت بیشتری پیدا کرده، زیرا آمریکا در تلاش است روسیه را بابت حمله به اوکراین در جهان منزوی کند. اما محمد بن‌سلمان نه تنها اقدام روسیه را محکوم نکرده بلکه درخواست بایدن برای افزایش تولید نفت را هم رد کرده است.

امارات هم یکی از کشورهایی است که آمریکا در صدد آشتی‌جویی با آن برآمده است. ماه پیش پایگاه آکسیوس گزارش داده بود آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا از ولیعهد وقت ابوظبی بابت واکنش دیرهنگام واشنگتن به حملات انصارالله یمن عذرخواهی کرده است.

چند هفته پیش «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه که او هم از منتقدان جدی محمد بن سلمان بابت قتل خاشچقی بود با او در ریاض دیدار کرد و بن سلمان را در آغوش کشید.

با این تفاصیل، بعد از اردوغان که بالاخره متوجه شد قبای حقوق بشر به تنش زار می‌زده ظاهراً بایدن هم تصمیم گرفته به گشاد بودن این قبا برای تن آمریکا اعتراف کند. 

انتهای پیام/

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: عربستان سعودی محمد بن سلمان رئیس جمهور سی ان ان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۱۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تارنمای خبری وکس، این سناتور جمهوری‌خواه که از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی و نیز از حامیان روابط قوی میان ایالات متحده و عربستان سعودی است، در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: اکنون زمان آن فرا رسیده است که درباره آنچه در سنای آمریکا در مورد توافقات احتمالی بین ایالات متحده و عربستان سعودی می‌تواند اتفاق بیفتد و نمی‌تواند اتفاق بیفتد شفاف باشیم.

گراهام در ادامه اظهار کرد: اگر توافقنامه امنیتی متقابل میان واشنگتن و ریاض در قالب یک معاهده دفاعی مذاکره شود، برای الزام‌آور شدن نیازمند ۶۷ رأی مثبت از سوی سناتورهای آمریکایی است و بدون عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو و تأمین نیازهای امنیتی (رژیم) اسرائیل در مورد مساله فلسطین این معاهده دفاعی از آرای (مثبت) کمی در سنای آمریکا برخوردار خواهد بود.

این سناتور جمهوری خواه افزود: انعقاد پیمان دفاعی میان واشنگتن و ریاض از همان ابتدا هم مشروط به عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با (رژیم) اسرائیل بوده و تا به امروز نیز همین‌‎طور است.

متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه در اظهاراتی مدعی شد که واشنگتن به توافق با عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بسیار نزدیک شده است.

میلر به خبرنگاران، افزود: ما به توافقی درباره ابعاد دو جانبه موافقتنامه عادی‌ سازی روابط بسیار نزدیک شده‌ایم.

وی گفت: بخشی از جزئیات توافق هنوز باقی مانده است اما فکر می‌کنم که به زودی می‌توانیم به توافق درباره این جزئیات دست پیدا کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، تاکید کرد: در مورد یک بخش جداگانه که به مسیر تشکیل دولت فلسطینی مربوط می‌شود، هنوز کار زیادی باقی مانده است.

میلر خاطرنشان کرد که موضع عربستان در مورد عادی‌سازی روابط با (رژیم) اسرائیل دو پیش‌ شرط دارد که شامل بازگشت آرامش به غزه و ایجاد مسیری برای تشکیل دولت مستقل فلسطین است.

وی اظهار کرد: این بسته توافقی شامل بخش‌هایی درباره روابط دو جانبه و همچنین مسیری برای تشکیل دو دولت است. ما در این باره صراحت داشته‌ایم و عربستان نیز مواضع بسیار روشنی داشته است.

کد خبر 849061 منبع: ایرنا برچسب‌ها اسرائیل خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا

دیگر خبرها

  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند